About

Large slide martijn5 lijnblauw

Martijn Buijnsters is een alles-behalve-doorsnee gitarist en is te horen als solist, in verschillende kamermuziek duo’s, ensemble of orkest, in theaterstukken en musicals. Tevens is hij vaste gitarist in het ensemble van de bekende sopraan Mirusia.

Beïnvloed door Julian Bream, elementaire deeltjes, Hollywood Fats, priemgetallen, Yves Klein en Hagakure, laat hij een eigen geluid horen in de klassieke wereld van de gitaar.

Martijn geeft concerten in binnen- en buitenland en met het ensemble van de bekende sopraan Mirusia speelt hij tournees door de Nederlandse theaters. Hiervan zijn 3 Cd’s en 2 Dvd’s verschenen. De tour This Time Tomorrow heeft ook een vervolg gekregen in Australië waar hij een 3-weekse tour heeft gespeeld in New South Wales. Een nieuwe Nederlandse tour staat gepland in het voorjaar 2018.

Tevens speelt Martijn met verschillende kamermuziek programma's:
Met violiste Wiesje Nuiver speelt hij het programma ¡Baila!; energieke muziek gebaseerd op volksdansen. Ze hebben meerdere keren gespeeld op radio 4 en stonden in het hoofdprogramma van het Grachtenfestival Amsterdam.
Met Isabel Mirallas Parellada heeft hij een nieuw project España; liederen voor sopraan en gitaar met muziek van Sor, Lorca, Tárrega, Rodrigo en De Falla.

Naast optreden is Martijn actief als studiogitarist met specialisatie klassiek / pop gitaar. Een nieuwe klassieke Cd met fluitiste Lydia van Mourik komt eind 2017 uit bij Sth-records.

Martijn is eigenaar/docent van Gitaarcentrum Amsterdam.

 

Martijn Buijnsters begon met gitaar spelen op zijn negende aan de Roosendaalse muziekschool bij Leon Theuns. Tijdens zijn studie Moleculaire Wetenschappen aan de Universiteit van Wageningen bleef hij gitaarles volgen bij de Uruguayaanse gitarist Jorge Oraison en dit resulteerde in een tweede prijs bij de SJMN (Stichting Jong Muziektalent Nederland) competitie in 2000.

Na het behalen van zijn Universiteitsdiploma in 2001, is Martijn verder gaan studeren (klassiek gitaar) aan het Rotterdams conservatorium bij Jorge Oraison en Dick Hoogeveen en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Enno Voorhorst, waar hij ook zijn Masters heeft gevolgd. Bij de Spaanse meestergitarist José María Gallardo del Rey heeft Martijn lessen gevolgd in de interpretatie van het Spaanse solo repertoire en duo zang - gitaar.

Hij is o.a. te horen geweest als eerste gitarist in het Nederlands Jeugd Gitaarorkest, in het RBO-Sinfonia met delen uit het concerto van Vivaldi en in de Musical Kruimeltje (Efteling theater/ REP Productions).

Met een aantal kunstenaars uit verschillende disciplines waaronder dans, muziek, fotografie en video heeft Martijn nieuwe performances gecreëerd op festivals in Nederland en het Biombo T1 festival in Lissabon (Portugal).
Met theatergroep De Maan heeft hij twee tournees gespeeld met het toneelstuk Gernika, geregisseerd door Ola Mafaalani en waarvoor hij ook zelf de gitaarmuziek heeft gecomponeerd (o.a. Festival a/d Werf; Utrecht, Oerol Festival; Terschelling, Festival Bies!; Dordrecht en Festival over het IJ; Amsterdam).
Met sopraan Nicole Fiselier vormde hij tot 2011 een vast sopraan-gitaar duo gespecialiseerd in het klassieke repertoire van 1600 tot nu. In september 2009 is de cd ‘Love & Sorrow’ uitgekomen met werken van J. Dowland, F. Sor en niet eerder opgenomen werken van Mauro Giuliani.