About

Large f86cdea1

Martijn Buijnsters is een alles-behalve-doorsnee gitarist en is te horen als solist, in kamermuziek duo’s, ensemble of orkest, als zangbegeleider en in theaterstukken.
Tevens is hij vaste gitarist in het ensemble van de bekende sopraan Mirusia.

Beïnvloed door Julian Bream, elementaire deeltjes, Hollywood Fats, priemgetallen, Moleculaire Wetenschappen, Yves Klein en Hagakure, laat hij een eigen geluid horen in de klassieke wereld van de gitaar.


 

Martijn geeft concerten in binnen- en buitenland en met het ensemble van de bekende sopraan Mirusia speelt hij tournees door de Nederlandse theaters. Hiervan zijn 3 Cd’s en 2 Dvd’s verschenen. De tour This Time Tomorrow heeft ook een vervolg gekregen in Australië waar hij een 3-weekse tour heeft gespeeld in New South Wales. Een nieuwe Nederlandse tour staat gepland in het najaar 2018.

Tevens speelt Martijn met verschillende kamermuziek duo's (zang/viool/fluit  - gitaar) die o.a. te horen zijn geweest op radio 4 en waarmee hij in het hoofdprogramma stond van het Grachtenfestival Amsterdam.

Naast optreden is Martijn actief als studiogitarist met specialisatie klassiek / pop gitaar. Onlangs is de nieuwe klassieke Cd Sound of Touch met fluitiste Lydia van Mourik uitgekomen bij Sth-records. Begin juni 2018 zal de nieuwe release zijn van een Cd met zangeres Myrthe de Wolff en een nieuwe solo Cd staat begin september 2018 gepland.

Martijn is eigenaar/docent van Gitaarcentrum Amsterdam.